Team Rynkebys skoleløb 2017

115.000 danske skoleelever løb fredag før påskeferien for Børnelungefonden i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet.

På Holmegaardskolen deltog i år hele afdelingen i Fensmark, og vi venter alle nu spændt på det endelige sponcorresultat af de mange omgange og kilometer de næsten 1000 børn tilbagelagde under løbet. For mange deltagere var målet at slå sidste års resultat på næsten 100.000 kroner

Se TVØST's artikel og indslag fra Holmegaardskolen ved at klikke på dette  link

Grøn generation

Torsdag d. 2. marts var Rasmus,  her i midten ikke mødt ind på Holmegaardskolen, afd. Fensmark, som han plejer. Han var i stedet på Christiansborg for at fortælle, hvordan flere hundrede elever i Næstved Kommune har været med til at gøre vores planet en lille smule mere grøn og bæredygtig.
Vores børn og unge er nemlig bare så top seje – i de seneste år har de arbejdet med alt fra løsninger på affaldsproblemer, mindske energiforbrug og andre udfordringer, som lokale virksomheder, organisationer og kommunale institutioner har givet dem.

Det hele har været en del af projekt Grøn Generation, som Næstved Kommune har deltaget i sammen med otte andre kommuner. Og det er faktisk det, som Rasmus, der også er fælles elevrådsformand, sammen med Søren (teamleder i Byg, Miljø og affald), Helle (klima- og energikoordinator), Bo (pædagogisk leder) og Anne (pædagogisk konsulent) er taget til Christiansborg for at diskutere.

Selv om projekt Grøn Generation er ved at være slut, så fortsætter skolerne heldigvis arbejdet med bæredygtighed, for der er netop blevet vedtaget en strategi med det meget ambitiøse navn ”Grøn Generation strategi - Børn og unge som fundament for bæredygtig udvikling” se den her http://bit.ly/2lZCtzK

Eller læs mere om det vigtige arbejde her: http://bit.ly/2lZPt8K
 - og tak for et flot og bæredygtigt stykke arbejde for vores allesammens klode.

Se evt. Næstved Kommunes facebookside her : yes

Den store bagedyst

Holmegaardskolens SFO afd. Fensmark  har afholdt ”den store bagedyst” for 3. klasserne og SFO II børnene. Personalet og børnene har været inspireret af udsendelsen i fjernsynet, og har afholdt et kageprojekt, der som i TV  blev afviklet over 2 dage.

Børnene skulle lade sig inspirrere, finde opskrifter, lave skitser af kagerne, indkøbssedler osv..

28 børn fordelt på 8 hold der valgte at stille op i konkurrencen, og i 2 dage  var skolekøkkenet centrum for produktion af  fondant, mousser, lagkagebunde, gele og meget meget mere...

En spændende og lærerig proces og resultaterne blev også fantastiske.

Konkurrencen blev afsluttet onsdag aften kl. 19.00, hvor 6 udvalgte børn sammen med vores gæstedommer, den tidligere bagermester Harepus bedømte kagerne, og samtidig udvalgte vinderkagen.

Hele forløbet blev afsluttet med fællesspisning i SFO’en med efterfølgende præmieoverrækkelse og kagespisning.